Logotype för Learn@ccess AB

OM OSS

ERFARENHET OCH KOMPETENS


Utbildning


Fil dr. Lena Dafgård är legitimerad lärare för årskurs 7-9 i grundskolan och gymnasiet i bl.a. ämnena svenska, franska, engelska och pedagogik.


Hon läst IT-pedagogik (motsvarande 60 hp) vid Högskolan i Kalmar.


Lena Dafgård har en magisterexamen i pedagogik med inriktning mot ledarskap från Skolledarhögskolan vid Uppsala universitet.


Hon  har också en breddad magisterexamen med inriktning mot IT-stödd distansutbildning från KTH, Göteborgs universitet, Linköpings universitet och Högskolan i KristianstadErfarenhet 


Lena Dafgård har mer än 40 års erfarenhet som lärare från grundskolans årskurs 1-9, gymnasiet, komvux, påbyggnadsutbildningar, KY (Kvalificerad yrkeshögskola), uppdragsutbildning på företag och inom högre utbildning. Hon arbetar med nätbaserad utbildning sedan 1994 och med lärarfortbildning och konsultuppdrag inom såväl distansområdet som inom IKT (Informations- och kommunikationsteknologi). 


Lena Dafgård är läromedelsförfattare och har skrivit specialanpassade läromedel för nätbaserad utbildning "The DL Connection" (Distance Learning Connection) gymnasiekurs A och B i engelska, en handbok för blivande och nuvarande distanslärare samt artiklar och bokkapitel om nätbaserad utbildning. 


Lena Dafgård har arbetat som universitetsadjunkt i pedagogik på Personalvetarprogrammet vid Pedagogiska institutionen vid Uppsala universitet. Lena Dafgård har även undervisat på kursen "Skrivande i yrkeslivet" vid insitutionen för nordiska språk vid Stockholms universitet. Hon har också varit pedagogisk utvecklare med IT-inriktning på Mälardalens högskola, universitetsadjunkt i pedagogik och bl.a. undervisat i vuxenpedagogik och högskolepedagogik samt distanspedagogik på Högskolan i Skövde. 


Lena Dafgård har undervisat på Chalmers, på Lärarutbildningen och varit pedagogisk utvecklare och undervisat i högskolepedagogik på Göteborgs universitet. 


Hon har också erfarenhet av utveckling och uppbyggnad av högskolepedagogiska enheter från PIL-enheten (Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande) vid Göteborgs universite, från PIL-enheten vid Mälardalens högskola och från den högskolepedagogiska enheten vid Högskolan i Skövde. 

VI ERBJUDER Anpassad fortbildning av lärare och pedagogiska ledare

Konsultativa tjänster för utveckling av utbildning

Kurser i att använda video och videokonferens

Sakkunniggranskning av pedagogisk portfölj

På svenska och engelska.

Copyright © 2021. Alla rättigheter förbehållna

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera